Прекрасні моменти посвяти першокурсників факультету іноземної філології Університету Огієнка вже закарбувала у своїй історії Університетська площа, на якій уперше зібралися майже сімдесят студентів-бакалаврів 2020.

Щирі посмішки й тепло відкритих сердець першокурсників, викладачів, кураторів академічних груп та батьків зігрівали вже трохи прохолодний вересневий ранок.

Лунали світлі й радісні привітання з початком відкриття нового світу академічних знань, науки, веселого студентського життя й творчої самореалізації.

Барбара Янушкевіч, доцентка кафедри слов’янської філології та загального мовознавства, котра працює на факультеті за програмою академічних обмінів NAWA (Республіка Польща), побажала студентам успіхів у здобутті знань, творчої наснаги та досягнення професійного опанування польською мовою.

Гарант освітньо-професійної програми “Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)”, керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова у своєму вітальному слові запевнила першокурсників у наданні можливості якісної реалізації програми в рівноцінній співпраці “студент-викладач”. Тетяна Володимирівна закликала студентів долучатися до програм академічного обміну, які успішно реалізує університет разом із факультетом іноземної філології (ERASMUS+, DAAD, NAWA).

Завідувачка кафедри німецької мови Тетяна Калинюк    наголосила на перспективі участі в грантових програмах та отриманні студентами міжнародних сертифікатів знання німецької мови B2,C1, а також в академічних обмінах у межах співпраці за програмами DAAD та Гете Інституту, які наполегливо реалізує кафедра та факультет. Тетяна Василівна запевнила студентів у повсякчасній підтримці та допомозі.

Наталя Стахнюк, очільниця кафедри слов’янських мов та загального мовознавства, закликала студентів-першокурсників до активної участі в спільних  проєктах із Республікою Польщею,  долучатися до проходження виробничої практики в школах Республіки Польща, побажала  здійснення всіх амбітних мрій і планів.

 Наталя Дворницька, заступниця декана з виховної та профорієнтаційної роботи, розповіла про можливості творчого злету кожного в театральній студії «Елевсія», яка розкриває таланти студентів факультету й університету вже багато років.

Заступниця декана з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти Інга Федькова побажала першокурсникам цікавого студентського життя та цілеспрямованого поступу до професійної реалізації.

Куратори академічних груп Тетяна Гавловська, Ірина Казимір, Світлана Польова, Вікторія Ринда відразу згуртували навколо себе першокурсників, подарувавши їм щирі вітальні слова й запевнення в щоденній підтримці.

Гучно звучали перед головним корпусом університету й привітання від старшокурсників факультету, котрі з перших хвилин зустрічі “опікувалися” новачками й пообіцяли надалі продовжувати свою тьюторську допомогу за активного сприяння та самоорганізації студентського самоврядування факультету.

Магістрант Богдан Польський продемонстрував усім присутнім приємні моменти власної творчості, заспівавши ліричну англомовну пісню….

Дарья Білюга, Дмитро Сергушев і велика група студентів факультету, наших волонтерів-тьюторів, провели першу екскурсію  головним корпусом Університету Огієнка,  факультетом іноземної філології та запросили першокурсників на «каву знайомства» до Старого міста.

Щиро вітаємо нашу велику родину факультету іноземної філології  з гарним поповненням!

Бажаємо всім міцного здоров’я, творчого розквіту й натхнення!

Ми впевнені, що однією дружною командою здолаємо всі перешкоди на нелегкому шляху до вершин знань і дамо гідну відповідь на складні виклики сьогодення!

До успіху разом!

Алла Хоптяр,

декан факультету іноземної філології

СВЯТО ПЕРШОКУРСНИКІВ НА ФАКУЛЬТЕТІ!