ФАКУЛЬТЕТ ПРИЙМАЄ ГОСТЕЙ

18 грудня 2019 року генеральний консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі відвідав Кам′янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Зустріч відбулась на запрошення ректорату університету й за сприяння доцента кафедри слов’янської філології та загального мовознавства Барбари Янушкєвіч.

Пан консул мав змістовну зустріч з ректором університету професором Сергієм Копиловим, на якій обговорювались питання подальшої співпраці. Відвідав музей університету, кабінет полоністики, етнографічний музей-лабораторію.

Дамян Цярціньскі зустрівся зі студентами історичного факультету та факультету іноземної філології, провів лекцію з питань співпраці між нашими країнами, перспектив України щодо євроатлантичної інтеграції.

Порушені в лекції проблеми викликали загальне зацікавлення та багато запитань, на які слухачі отримали змістовні відповіді. Наприкінці виступу пан Дамян зробив приємні передріздвяні подарунки трьом учасникам зустрічі, серед яких – студент 4 курсу полоніст Денис Бекешко й завідувач кафедри слов’янської філології та загального мовознавства професор Семен Абрамович.

Того ж дня відбувся феєричний концерт, у його підготовці взяли активну участь викладачі Вікторія Ринда, Барбара Янушкєвіч, студенти факультету іноземної філології, які вивчають польську як першу і другу іноземну мову. На концерті були присутні духовні особи, учні та викладачі НВК № 13 з поглибленим вивченням польської мови, очільники та представники польських спільнот. Викладачі та студенти-полоністи презентували цікаве театральне дійство про зародження Різдва, а хор Laetitia наповнив серця усіх присутніх на концерті особливим настроєм. Пан консул Дамян Цярціньскі наголосив на чудовому володінні студентів польською мовою.

Після концерту учасники долучилися до католицької різдвяної традиції ділення оплатком, який символізує взаємопрощення, є знаком любові та приязні. Спілкування в неформальній обстановці супроводжувалося співом колядок і чаюванням.

Це був чудовий початок різдвяних свят!

 

ФАКУЛЬТЕТ ПРИЙМАЄ ГОСТЕЙ