10 червня 2021 року відбулася перша робоча онлайн-зустріч завкафедри доц. Стахнюк Н.О. та представників адміністрації Торунського Інформатичного Технікуму (директор Кінга Халєцка, заступник директора Алєксандра Островська) щодо можливостей та форм співпраці.

Ініціаторкою міжнародного співробітництва є доктор Алєксандра Столярчик, яка викладала в нашому університеті  за програмою «Лектори» від Національного Агентства Академічних Обмінів (NAWA) у 2018-2019 н.р. Зараз пані Алєксандра працює вчителем польської мови у вищезгаданому Технікумі та активно залучає своїх учнів, які, до речі, є ровесниками наших студентів, до різних заходів. Так виникла ідея допомогти українським студентам потоваришувати з польськими, започаткувати низку цікавих та корисних для обох сторін інтерактивних видів неформальної освіти.

Наразі через нестабільну епідемічну ситуацію йдеться лише про онлайн формат співпраці, але у перспективі не виключена можливість безпосередньої участі у проєктах молодіжних обмінів.

На даний момент триває обговорення та визначення напрямів співпраці, яка – сподіваємось – буде тривалою та плідною для обох сторін.

 

Кафедра слов’янської філології та загального мовознавства

Започатковуємо співпрацю з Торунським Інформатичним Технікумом