Уінстон Пеннібекер – стипендіатка Програми імені Фулбрайта в К-ПНУ

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка радо вітає американську дослідницю, стипендіатку Програми імені Фулбрайта Уінстон Пеннібекер, яка проводитиме дослідницьку та асистентську роботу на кафедрі англійської мови факультету іноземної філології К-ПНУ впродовж 10 місяців.

Для довідкиПрограма «Стипендії імені Фулбрайта» в Україні є програмою міжнародної технічної допомоги, яку реалізовує Інститут міжнародної освіти (Institute of International Education) на підставі гранту від Державного департаменту США. Програма спрямована на обмін фахівцями між Україною та США, розвиток освіти та науки, а також підвищення професійного рівня викладачів закладів вищої освіти.

 

Уінстон Пеннібекер прибула до Огієнкового університету за програмою з асистування у викладанні англійської мови Fulbright English Teaching Assistantship (ETA) та дослідницької роботи.

Сонячного недільного ранку 10 жовтня для нашої американської гості було організовано оглядову екскурсію Кам’янцем-Подільським у супроводі Ірини Мельник, кандидата філологічних наук, доцента кафедри англійської мови.

11 жовтня стипендіатку Програми імені Фулбрайта радо вітали у відділі міжнародних зв’язків та на кафедрі англійської мови. Офіційна зустріч Уінстон із доктором філологічних наук, професором, завідувачем кафедри англійської мови Аллою Марчишиною; кандидатом філологічних наук, доцентом, деканом факультету іноземної філології Аллою Хоптяр, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри англійської мови, керівником відділу міжнародних зв’язків Тетяною Сторчовою переросла в дружню бесіду давніх друзів.

Надзвичайно цінною була екскурсія нашої гості до навчально-наукової лабораторії етнології під керівництвом Валерія Щегельського.

Отож, попереду багато цікавих англомовних занять, розмовних клубів, воркшопів для успішного студенства Огієнкового університету.

Щиро віримо, що міжнародна співпраця в межах Програми імені Фулбрайта буде продуктивною, а набутий досвід якісно застосовуватиметься в майбутньому!

Принагідно висловлюємо щирі слова подяки керівництву Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександру Зарембі та екскурсоводу Оксані Зарембі за цікаве знайомство з історією нашого міста.

Відділ міжнародних звязків

“Студентський Мерідіан”

Вітаємо Уінстон Пеннібекер, стипендіатку Програми імені Фулбрайта, на факультеті іноземної філології!