Щиро вітаємо здобувачів вищої освіти

факультету іноземної філології та вього Університету

з МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА! 

 17 листопада студентська молодь усієї планети відзначає СВІЙ ДЕНЬ! Ідея створення міжнародного об’єднання студентської молоді зародилася в Європі ще наприкінці XIX століття. Так, 1893 року у Женеві на Міжнародному конгресі студентів було ухвалено рішення про встановлення і розвиток зв’язків між студентами різних країн. Визначальний вплив на розвиток студентського руху мали трагічні події восени 1939 року у Чехословаччині. Тоді 17 листопада у Празі тисячі студентів та їхніх викладачів заповнили вулиці міста, протестуючи проти гітлерівської окупації, але вони були арештовані німецько-фашистською владою і розстріляні або відправлені до концтаборів. Міжнародний день студентів заснували 1941 року в Лондоні на вшанування пам’яті загиблих студентів Чехословаччини.

Сьогодні – це свято, що об’єднує студентську молодь всієї планети! Це день радості, веселощів, студентських посиденьок, коли забуваються всі складності навчання.

Дорогі наші студенти,  вітаємо вас із цим святом і бажаємо успіхів у навчанні, наукових та життєвих звершень, здоров’я і бадьорості, щастя й успіхів у всіх ваших починаннях! Нехай ваш студентський запал ніколи не згасає, а студентські друзі назавжди зберігають вірність!

Вітаємо з Міжнародним днем студента!
Позначено на: