Наша країна переживає сьогодні складні часи, проте ми віримо, що в недалекому майбутньому все зміниться на краще! У цей нелегкий для всіх нас час ми не можемо стояти осторонь, адже ми можемо допомогти своїй країні тим, що добре вміємо робити.

21 квітня 2022 року кафедра іноземних мов стала співорганізатором ІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих вчених і здобувачів вищої освіти «Освітній простір ХХІ ст.: виклики та перспективи», яку проводила кафедра іноземних мов Закладу вищої освіти «Подільський державний університет» (м. Кам’янець-Подільський).

Метою даного заходу була наукова дискусія з науковцями, колегами, партнерами, обмін успішним досвідом, викликами та перспективами у сфері освіти і науки, ознайомлення з новими тенденціями педагогічної науки, філології, економіки, історії, філософії тощо, методами та технологіями освітнього процесу, обговорення можливостей подальших наукових розвідок та перспектив для співпраці в умовах військового стану та дистанційного формату навчання.

Сумарно на конференцію було заявлено 67 доповідей, з них доєднались онлайн – 40 учасників. 12 ЗВО взяли участь у науковому заході, 3 з них – закордонні, а саме: Британський університет в Дубаї, Технічний університет Берліну та Центральноєвропейський університет Відня. Планується випуск збірника тез конференції.

Із вітальним словом до присутніх на пленарному засіданні від Закладу вищої освіти «Подільський державний університет» звернулись проректор з навчальної, науково-методичної та міжнародної діяльності, доктор економічних наук, доцент Оксана БЯЛКОВСЬКА, побажавши учасникам плідної роботи та цікавих дискусій та Ірина ГУМЕНЮК, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов. На пленарному засіданні виступили колеги-організатори конференції:

– Анна АГЕЙЧЕВА, кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету філології, психології та педагогіки, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

– Володимир КУШНЕРИК, доктор філологічних наук, професор, професор кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича;

– Катерина ОЛЕКСАНДРЕНКО, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри іноземних мов, Хмельницький національний університет;

– Анастасія ТРОФИМЕНКО, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

Також свої доповіді представили зарубіжні колеги:

– Мухаммад ДЖАММАЛ, доктор філософії з освітнього менеджменту та політики лідерства, Британський університет в Дубаї;

– Семір ДЖЕБО, аспірант кафедри міжнародних зв’язків, Центральноєвропейський університет у Відні.

Далі конференція перейшла у формат секційних засідань, різномаїттям доповідей та жвавою дискусією.

Варто відзначити високий науковий рівень проведення заходу та широку географію учасників.

ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція молодих вчених і здобувачів вищої освіти «Освітній простір ХХІ ст.: виклики та перспективи»