Методична бібліотека кафедри германських мов і зарубіжної літератури поповнилась новим навчальним посібником “ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНІ ПАРАДИГМИ НОВІТНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, упорядниками якого стали доктор філологічних наук, професор Кеба О.В., кандидат філологічних наук, доцент Голубішко І.Ю., кандидат філологічних наук, старший викладач Шаповал О.Г..

Навчальний посібник включає матеріали, в яких представлені основні тенденції розвитку світової літератури у ХХ-ХХІ ст.. Укладачі акцентують увагу як на загальних художньо-естетичних категоріях, що характеризують парадигматику новітньої літератури, так і на поетико-стильових особливостях окремих художніх творів. У виданні розглядається творчість таких авторів, як Дж. Джойс, Т. Манн, Ф.С. Фіцджеральд, В. Набоков, Дж. Фаулз, Т. Моррісон, М. Ондатже, Ф. Рот, К. Ішігуро та ін. Ці письменники, з одного боку, є визнаними новаторами красного письменства доби, а з іншого боку, вони представляють найбільш оригінальні художні інновації у сфері стосунків літератури і мистецтва, у творенні синтетичної природи новітнього художнього письма.

Окрім матеріалів до лекційних занять, в яких розкриваються соціально-історичний контекст, витоки та основні тенденції й закономірності розвитку новітнього літературного процесу, посібник містить плани і критичну літературу для практичних занять та матеріали для самостійної роботи студентів.

Посібник “Художньо-естетичні парадигми новітньої літератури” адресовано викладачам зарубіжної літератури у закладах вищої освіти, студентам-філологам й усім, хто цікавиться новітньою світовою літературою.

Вийшов друком навчальний посібник “Художньо-естетичні парадигми новітньої літератури”