Намисто подій, присвячених 140-річчю від дня народження першого ректора Кам’янець-Подільського національного університету – Івана Огієнка, поповнюється перлинами наукових заходів.

3-го листопада факультет іноземної філології, в особах декана, кандидата філологічних наук, доцента Хоптяр Алли Олександрівни, завідувача кафедри іноземних мов, кандидат педагогічних наук, доцента Трофименко Анастасії Олександрівни і кандидата філологічних наук, старшого викладача Крук Аліни Анатоліївни, зініціював англомовний захід вшанування пам’яті «витязя духу» та його спадку.

Студенти факультету української філології та журналістики, які радо взяли участь у події, обговорили всі сфери діяльності славетного науковця, представивши його не тільки як ректора, а й поета, драматурга, історика, лінгвіста, церковного, політичного та громадського діяча і навіть люблячого чоловіка. Підготовані й озвучені матеріали змусили присутніх знову і знову захоплюватися, пишатися і надихатися великомученицькою постаттю Івана Огієнка.

Це був надзвичайно важливий урок патріотизму, любові до рідної альма-матер і, звичайно, чудова практика застосування іноземної мови в науковій діяльності. Студенти рясно збагатили свій англомовний «словничок», вдало поєднавши це з фаховою зацікавленістю та пошануванням культової в історії України особистості.

Англомовний захід на кафедрі Іноземних мов до 140-річчя від дня народження Івана Огієнка