Amnesty International запрошує студентів та студенток взяти участь у Конкурсі активістських ініціатив

 

 

 

Amnesty International відкрила набір заявок на щорічний Конкурс активістських ініціатив імені Лесі Харченко. Усі охочі віком від 18 років зможуть подати ідею проєкту й позмагатися за титул найкращої ініціативи. Організатори оберуть п’ятьох фіналістів та фіналісток і допоможуть втілити проєкти, що переможуть за результатами пітчингу. Автори й авторки проєктів, що дійдуть до фінального етапу, отримають менторську підтримку з боку Amnesty International, а також можливість покрити витрати на суму до 30 тисяч гривень на реалізацію ідеї.

 

Як стати учасником/цею конкурсу? Першим кроком необхідно ознайомитися з правилами конкурсу. Після цього заповнити анкету, у якій детально описати ідею, мету, задачі та бюджет активістського проєкту на правозахисну тематику. Анкети приймаються до 6 березня 2022 року. 

 

Як проходитиме процес відбору проєктів? Автори й авторки п’ятьох найкращих за версією журі ідей будуть запрошені до етапу пітчингу, за результатами якого визначатимуться проєкти-переможці. 

 

Що чекає на переможців та переможниць? Ті фіналісти й фіналістки, які успішно пройдуть етап пітчингу, зможуть реалізувати проєкт за медійної та менторської підтримки Amnesty International, пройдуть тренінг із проєктного менеджменту й фінансової грамотності. Видатки на реалізацію ідеї на суму до 30 тисяч гривень зможуть покрити організатори.

 

Конкурс імені Лесі Харченко має на меті мотивувати більше людей в Україні створювати власні проєкти, долучатися до правозахисного руху і поширювати знання про права людини. Конкурс названий на честь колежанки Amnesty International Україна й активістки Лесі Харченко. Більшу частину свого професійного життя Леся присвятила формуванню активістської спільноти в Україні й боротьбі за права людей. На жаль, Леся передчасно померла в жовтні 2020 року, утім її справа продовжує жити. Конкурс реалізовується за фінансування і підтримки родини Лесі Харченко.

Аби заповнити анкету, необхідно перейти за посиланням

Amnesty International запрошує студентів та студенток взяти участь у Конкурсі активістських ініціатив