Співпраця кафедри німецької мови К-ПНУ з Центром ПРПП Дунаєвецької міської ради  в межах освітньої інфосесії «Навчаємо сучасно, професійно, прогресивно» триває.

20 лютого  відбувся черговий науково-практичний семінар з питань впровадження реформи НУШ у базовій середній школі, який об’єднав науково-педагогічних працівників, здобувачів освіти 3 та 4 курсів, гарантів програм факультету іноземної філології та педагогів ЗЗСО.

Зі вступним словом звернулася керівник навчально-методичного відділу К-ПНУ, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Гудима звернула увагу присутніх на плідність співпраці, налагодженої між Центром ПРПП та кафедрами університету.

Модерувала зустріч завідувач кафедри німецької мови, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Калинюк, яка наголосила на важливості якісної підготовки кваліфікованих педагогічних працівників, що здатні адекватно реагувати на виклики, які ставить сучасне життя перед освітою.

Цьогоріч, попри всі перешкоди, НУШ здійснила перехід із початкової школи в базову. Важливою передумовою підтримки реформи є розроблення і впровадження програм для цього освітнього рівня. Тому до уваги студентів було запропоновано питання ефективного створення навчальних програм НУШ та їх реалізації.

Що таке модельні навчальні програми? Як вони допомагають реалізовувати вимоги Державного стандарту базової середньої освіти? На ці та інші питання для студентів факультету іноземної філології підготувала відповіді заступник директора з НВР Голозубинецького ліцею Дунаєвецької міської ради Жанна Ільєва.

Використання зручних інструментів для створення кросвордів здобувачам вищої освіти презентувала вчитель математики та інформатики Ганнівської гімназії Дунаєвецької міської ради Аліна Сафата.

У підсумку консультант Центру ПРПП Ірина Шендерук запропонувала  «Рецепт успішного вчителя НУШ» .

Практичні поради стануть своєрідним дороговказом для здобувачів вищої освіти – майбутніх учителів НУШ.

Сподіваємося на подальшу співпрацю!

 

За інформацією
Центру професійного розвитку педагогічних працівників

Навчаємо сучасно, професійно, прогресивно: науково-практичний семінар для здобувачів вищої освіти К-ПНУ, гарантів програм і педагогів