27-31 березня 2023 року завідувач кафедри німецької мови, доцент Тетяна Калинюк та старший викладач кафедри Ганна Братиця взяли участь у Програмі ЄС Erasmus+ за напрямом КА171: міжнародна кредитна мобільність в Гданському університеті (Uniwersytet Gdanski, Instytut Filologii Germanskiej) (Республіка Польща) і мали можливість викладати курс лекцій з методики навчання німецької мови, фразеології та фразеодидактики, а також функціональних аспектів граматики німецької мови для студентів бакалаврату.

 

Під час перебування у прекрасному місті, що гармонійно поєднує історію та сучасність, вдалося познайомитися з європейською практикою підготовки вчительства. У спілкуванні з директором Інституту германістики д-р, проф. Мiroslaw Ossowski та науковими консультантами (д-р Magdalena Rozenberg і д-р Dominika Janus) обмінялися міркуваннями щодо спільних проблем і можливих шляхів їх вирішення. Окрім того, відчули цілковиту підтримку українського народу на шляху до Перемоги.

Польські студенти поряд з основною спеціальністю (вчительство) мають можливість обрати додаткову кваліфікацію – переклад або бізнес-комунікація. Численні представництва міжнародних компаній у Гданську забезпечують випускників робочими місцями.

Надзвичайно вразила студентська аудиторія, яка була відкритою до співпраці та вивчення нового або ж розгляду питань під іншим кутом зору. Інтерактивні лекції сприймалися польськими студентами позитивно, а окремі методичні техніки (Laufdiktat, Rückendiktat, Mini-Projekt u.a.) виявилися для них новими і викликали неабияку зацікавленість.

Програма ЄС Erasmus+ є цінним обміном досвіду, який збагачує та надихає на професійний розвиток.

Тримаємо міжнародний фронт до Перемоги!

Тетяна Калинюк та Ганна Братиця,
учасниці Програми ЄС Еразмус+,
відділ міжнародних зв’язків

За інформацією газети “Студентський Меридіан”

Участь викладачів кафедри німецької мови у програмі міжнародної академічної мобільності Erasmus+ у Гданському університеті
Позначено на: