1 травня 2023 року відбулася інтерактивна гостьова лекція з технологій навчання англійської мови на тему «Netiquette and cyber wellness in online teaching» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (англійська)) Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та магістрантів групи МФА-51 Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Спікер лекції – доцент кафедри іноземних мов Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, кандидат педагогічних наук, доцент, координатор Міжнародного проєкту МОН України та Британської Ради «Шкільний вчитель нового покоління», Тетяна СЕВЕРІНА.

Під час заняття студенти працювали з практичними кейсами, пропонуючи свої рішення проблем, з якими стикається викладач на онлайн-заняттях, у групах формулювали правила мережевого етикету для студентів та викладачів, визначали ознаки кібербулінгу та інших інтернет-небезпек і аналізували їх вплив на учасників навчального процесу.

Гостьова лекція пройшла у доброзичливій атмосфері, магістранти брали активну участь в усіх видах діяльності.

Враження магістрантів:

“Дана зустріч була дуже цікавою та пізнавальною. Під час проведення гостьової лекції пані Тетяна розповідала багато інформації, яку подавала в інтерактивний формі. Слухачі були активними учасниками гостьової лекції, які висловлювали свої думки та пропозиції. Також ми мали можливість познайомитись із студентами-магістрантами іншого закладу вищої освіти” (Ольга МЕЙКО, Ang1-M22).

“Пара була надзвичайно цікавою та інтерактивною. Тема правильної поведінки в мережі, яка є надзвичайно актуальною, дала можливість до ведення великої кількості дискусій та обговорень. Завдання були оригінальні, вдалось поспілкуватись зі студентами іншого ВНЗ” (Віта ТРИГУБА, Ang1-M22).

У кінці заняття магістранти обох вишів висловили побажання продовжити співпрацю у цьому напрямку.

Гостьова лекція «Мережевий етикет та кіберблагополуччя у навчанні онлайн»