26 травня в межах проведення профорієнтаційної роботи старший викладач кафедри іноземних мов Оксана Городиська організувала екскурсію для здобувачів середньої освіти Кам’янець-Подільського ліцею № 9 імені А. М. Трояна до музею Університету Огієнка.

Завідувач музею Ірина Паур розповіла про основні етапи розвитку та становлення К-ПНУ, відомих представників університетської спільноти минулого та сьогодення.

Учні 10-А класу цікавилися історією університету, експонатами, які представлені в музеї, та їх походженням, спортивними досягненнями наших здобувачів і випускників.

Також майбутні абітурієнти відвідали Центр польської мови та культури, де зустрілися зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014.028 Середня освіта (Польська мова і зарубіжна література). Студенти-полоністи розповіли про навчання в університеті та чому вони обрали спеціальність, пов’язану з польською мовою.

Перед присутніми виступила кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов′янської філології та загального мовознавства Тетяна Білоусова. Тетяна Павлівна розповіла про власний шлях до філології та дисциплін, які вона викладає, ознайомила школярів зі спеціальностями, які можна здобути на факультеті іноземної філології, окреслила переваги й перспективи навчання в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Так відбулося перше знайомство школярів з Університетом Огієнка, який, ми щиро сподіваємося, стане в майбутньому їхньою alma mater.

Кафедра іноземних мов

Екскурсія здобувачів середньої освіти Кам’янець-Подільського ліцею № 9 імені А. М. Трояна до музею К-ПНУ