Що може бути краще, ніж поєднання приємного відпочинку з ефективним і корисним навчанням? Тільки час проведений у літній школі від NAWA (Національне агентство академічних обмінів, Республіка Польща).

Здобувачі вищої освіти К-ПНУ мали змогу взяти участь у літніх мовних курсах, які проходять у різних містах Польщі, та організовані провідними університетами країни.

Кафедра слов’янської філології та загального мовознавства докладає максимум зусиль, щоб студенти мали змогу долучатися до подібних заходів. Цьогоріч вдалося здобути 6 місць, зокрема одне в м. Торунь, одне в м. Познань та 4 в м. Цєшин. Студенти в межах літньої школи отримали безкоштовне навчання, проживання і харчування.

Першою з курсу в м. Торунь повернулася Діана Пискливець, студентка 3 курсу  спеціальності 014 Середня освіта Мова і література (польська, англійська). Варто зазначити, що студентка отримала гарантоване місце, яке надається тільки тим ЗВО, у яких працюють викладачі-іноземці за програмою Лектори NAWA. У минулому навчальному році в Університеті Огієнка (одному з двох на всю Україну) працював такий викладач -магістр Казімєж Цєканьскі.

Ось як Діана розповідає про свій досвід навчання в літній школі:

«Цього літа мені випала унікальна можливість побувати на літньому Коперніканському курсі польської мови і культури в місті Торуні. Це був мій перший досвід навчання за кордоном і враження від нього тільки позитивні. Упродовж двох тижнів я активно вивчала польську мову, архітектуру та культуру, відвідувала музеї, присвячені місту та його героям, насолоджувалась проведеними днями. У вихідні дні ми мали екскурсії до Бидгоща і Гданська.

Також відбувалися тематичні вечори, під час яких ми краще знайомилися зі своїми одногрупниками, грали ігри, проходили квести та розповідали про звичаї і традиції своїх країн. Для мене це був дуже корисний і пізнавальний етап у моєму житті. Я дізналася дуже багато цікавих і корисних речей, познайомилась із новими людьми й відкрила для себе нову сторону Польщі. У майбутньому я б надалі хотіла продовжувати вивчати польську мову, а також продовжувати інтеграцію в її суспільство».

Діана продемонструвала чудові результати навчання й отримала сертифікат рівня В1-В2 з оцінкою «дуже добре» (5). Пишаємося!

Кафедра слов’янської філології та загального мовознавства

Студенти Університету Огієнка – учасники літньої школи від NAWA (Республіка Польща)