20 жовтня 2023 року у рамках моніторингу освітніх та освітньо-професійних програм К-ПНУ імені Івана Огієнка проведено круглий стіл за участі науково-педагогічних працівників кафедри німецької мови та кафедри німецької філології Волинського національного університету імені Лесі Українки. Метою зустрічі стало обговорення викликів, які постають перед академічною спільнотою закладів вищої освіти України щодо підготовки сучасного вчителя іноземних мов та зарубіжної літератури.

Колеги висловили думки щодо можливостей удосконалення ОПП, внесення коректив до окремих освітніх компонентів, їх обсягу і змісту з метою забезпечення формування предметно-методичної та інклюзивної компетентностей майбутніх вчителів-філологів. Увагу було зосереджено на варіативності дисциплін вільного вибору, виваженому підході до їх формування, що, на думку присутніх, дозволить удосконалити професійну підготовку здобувачів вищої освіти.

Питання реалізації міжнародної академічної мобільності як здобувачів вищої освіти, так і науково-педагогічних працівників обговорено у контексті активної участі обидвох кафедр у міжнародному проєкті «Ukraine digital: Studienerfolg in Krisenzeiten sichern».

У підсумку досягнуто домовленостей щодо продовження активної співпраці, проведення спільних науково-методичних заходів.

Круглий стіл «Підготовка компетентнісного вчителя іноземних мов та зарубіжної літератури: виклики та перспективи»
Позначено на: