У межах реалізації заходів з популяризації академічної доброчесності в К-ПНУ зі здобувачами вищої освіти 1-2 курсів спеціальності 014 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (німецька) проведено тренінг з питань врегулювання конфліктних ситуацій в освітньому процесі.

Вступну бесіду розпочала кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри іноземних мов, член комісії з питань академічної доброчесності Оксана Городиська, яка  повідомила студентам про нормативні документи університету, які регулюють вирішення конфліктних ситуацій, що можуть виникати між учасниками освітнього процесу. Також проінформувала про діяльність відповідних служб у навчальному закладі (комісія з академічної доброчесності, юридичний відділ, соціально-психологічна служба), куди за потреби можуть звертатися здобувачі вищої освіти.

На зустріч запросили психолога соціально-психологічної служби університету, кандидата психологічних наук Юлію Данчук, яка провела тренінг та обговорила зі студентами шляхи налагодження дружніх взаємовідносин, можливості уникнення та вирішення конфліктів.

Здобувачі вищої освіти позитивно оцінили такі ініціативи та залишили свої відгуки:

«Дуже гарні враження залишилися після спілкування з психологом, настрій хороший на весь день, багато цікавої інформації для себе почерпнули»;

«Тренінг був чудовим! Така розгрузка є хорошим рішенням, було весело, корисно й цікаво. Такі заходи – це круто»;

«Тренінг був дуже цікавим. Особливо сподобалось те, що це була не просто лекція, де ми послухали важливу інформацію, а всі були залучені до різних активностей та виконали  дуже корисні вправи!»;

«Тренінг був цікавим! У нас з’явилися усмішки на обличчях) Ми дізналися більше один про одного. Дякую за такий захід!».

Кафедра німецької мови

Тренінг «Процедури врегулювання конфліктних ситуацій в освітньому процесі К-ПНУ: практичні поради»
Позначено на: