ДЛЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Ukraine in European Dialogue Junior Fellowship

Це можливість впродовж чотирьох місяців працювати над своїм дослідженням в Інституті гуманітарних досліджень Відня. У вас буде щомісячна стипендія розміром до 3000 євро, зручний робочий простір та доступ до всіх ресурсів Інституту. Ця стипендія для українських науковців, які здобувають або вже отримали PhD у сфері гуманітарних або соціальних наук після 2019 року. Стипендією опікується Інститут гуманітарних досліджень Відня (IWM). Це одна з тисячі можливостей ЄС для України.

Детальна інформація:  https://www.iwm.at/program/ukraine-in-european-dialogue-junior-fellowship

ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ УНІВЕРСИТЕТУ, ЯКІ ВИЇХАЛИ З КРАЇНИ ПІСЛЯ ПОЧАТКУ ВІЙНИ 24 ЛЮТОГО 2022 РОКУ

Наш партнерський Університет Sapienza (м. Рим, Італія) EUkraIT | Sapienza Università di Roma (uniroma1.it) надає можливість для 15 студентів, які навчаються в українських університетах і були зараховані до українських університетів, коли вони покинули країну після початку війни 24 лютого 2022 року, продовжити навчання.

Загальна мета цього конкурсу – затвердити право на вищу освіту для українських студентів. Бенефіціарами цього конкурсу є студенти, які були зараховані до українського закладу вищої освіти до початку війни, залишили країну у результаті воєнних дій та готові здійснювати мобільність з метою навчання.

Відібрані кандидати матимуть право на отримання таких переваг від Sapienza:

– 15 (п’ятнадцять) стипендій у розмірі 1.100,00 євро на місяць для 15 (п’ятнадцяти) студентів;

– кожна стипендія триває максимум 10 (десять) місяців на загальну суму 11 000,00 на стипендію;

– академічна спрямованість;

– академічне репетиторство;

– плата за навчання не стягується;

– лінгвістична підтримка у співпраці з Лінгвістичним центром Sapienza – CLA;

– підтримка в отриманні потенційного зарахування до Sapienza.

Детальна інформація: https://web.uniroma1.it/trasparenza/bando/211174_

ПОСТДОКТОРСЬКА СТИПЕНДІЯ ПЕТРА ЯЦИКА З УКРАЇНСЬКОЇ ПОЛІТИКИ, КУЛЬТУРИ ТА СУСПІЛЬСТВА
2024-2025

Програма Петра Яцика з вивчення України при Центрі європейських та євразійських досліджень (CERES), Школі глобальних справ та публічної політики імені Мунка Університету Торонто приймає заявки на здобуття стипендії імені Петра Яцика з української політики, культури та суспільства на 2024-2025 навчальний рік. Метою постдокторської стипендії є щорічна підтримка одного з найперспективніших молодих науковців, які вивчають сучасну Україну, і таким чином сприяти академічному розумінню української політики, культури та суспільства. Стипендія стала можливою завдяки щедрій підтримці Освітньої фундації імені Петра Яцика.

Детальна інформація: https://munkschool.utoronto.ca/petro-jacyk/petro-jacyk-post-doctoral-fellowship-ukrainian-politics-culture-and-society

Дедлайн: 16 лютого 2024 р.

КОНКУРС НА НАВЧАННЯ В ГУМАНІТАРНО-ПРИРОДНИЧОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ЯНА ДЛУГОША В ЧЕНСТОХОВІ (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)

У межах підписаної угоди про співробітництво між К-ПНУ та Гуманітарно-природничим університетом імені Яна Длугоша в Ченстохові (Республіка Польща) оголошено конкурс на участь у міжнародній академічній мобільності у формі навчання. Здобувачі першого та другого рівня здобуття вищої освіти Університету Огієнка мають можливість навчатися впродовж одного семестру (з 01/03/2024 до 31/05/2024).

Детальна інформація: https://inter.kpnu.edu.ua/uk/2023/11/16/oholosheno-konkurs-na-navchannia-v-humanitarno-pryrodnychomu-universyteti-imeni-iana-dluhosha-v-chenstokhovi-respublika-polshcha-2/

Дедлайн: 29 грудня 2023 р.

Тримаємо міжнародний стрій! Слава ЗСУ!

Відділ міжнародних зв’язків

Дайджест академічної мобільності