Уряд Латвійської Республіки оголосив про стипендіальні програми для проходження навчання, проведення науково-дослідницької роботи або для участі в міжнародних літніх школах у закладах вищої освіти Латвії на 2024/2025 навчальний рік.

Усю необхідну інформацію про навчання в латвійських університетах, навчальні програми та практичну інформацію можна знайти на сайті «Study in Latvia» за покликанням: www.studyinlatvia.lv.

Стипендії на навчання в бакалавраті та магістратурі призначаються на один навчальний рік – терміном до 10 місяців, для аспірантів – до 11 місяців.

Подача заявок на участь у державній стипендіальній програмі та участь у літніх школах у межах державної стипендіальної програми для українських студентів та аспірантів на 2024/2025 н.р. відкривається 1 лютого і триватиме до 1 квітня 2024 р.

Кандидати на отримання державної стипендії мають пройти реєстрацію на сайті Державного агентства з питань розвитку освіти Латвійської Республіки та в онлайновому режимі подати необхідні документи. Актуальна інформація і форми для заповнення можна знайти за покликанням: http://viaa.gov.lv/en/latvian-state-scholarships.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до пункту 26 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57, виїзд з України чоловіків віком 18-60 років – здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, під час дії воєнного стану обмежено.

Тримаємо міжнародний стрій задля Перемоги!

Відділ міжнародних зв’язків

Стипендіальні програми для українських студентів у Латвії