24 лютого 2022 року  російська федерація розпочала військову агресію проти України. Дії рф є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка ще із 2014 року не співпрацював із державою-агресором, а з 2022 року остаточно припинив будь-які форми наукової (науково-технічної) співпраці з рф та республікою білорусь, за підтримки якої рф здійснює агресію проти України. Це питання було розглянуто на засіданнях колегіальних органів управління університетом, зокрема на засіданнях кафедр та Вченої ради факультету іноземної філології.

Зауважуємо, що підтримуємо лист Міністерства освіти і науки України від 06 лютого 2024 р. «Про необхідність припинення будь-яких форм наукової (науково-технічної) співпраці з рф та рб», та вкотре наголошуємо на необхідності припинення і неприпустимості будь-якої наукової (науково-технічної) співпраці з представниками, організаціями, установами, підприємствами держави-агресора – російської федерації, а також республіки білорусь (у тому числі, на рівні спільних наукових публікацій, реалізації наукових проєктів, виконанні наукових робіт тощо).

Продовжуємо працювати задля перемоги!

Припинення будь-яких форм наукової (науково-технічної) співпраці з рф та рб
Позначено на: