У Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка завершили реалізацію програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ», яка тривала впродовж 6 місяців, із жовтня 2023 р. до березня 2024 р.

Метою програми було вдосконалення викладацької майстерності та розвиток професійних компетентностей науково-педагогічних працівників, необхідних для реалізації якісної освітньої діяльності в Університеті Огієнка.

Модератор – керівник навчально-методичного відділу, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри теорії та методик початкової освіти Наталія Гудима.

Упродовж  зустрічей учасники обговорювали важливі й актуальні теми щодо системи вищої освіти в Україні, сучасних методичних й організаційних підходів до вдосконалення професійного розвитку НПП, цифровізації вищої освіти, нормативно-правової бази університету, яка є ефективним чинником у якісній професійній діяльності тощо. Також звернули увагу на психолого-педагогічні складники професійної діяльності НПП.

02 квітня 2024 року відбулася завершальна зустріч у межах програми. Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, кандидат політичних наук, доцент Василь Кобильник подякував усім за активну участь та наголосив на тому, що основна мета насамперед була спрямована на розвиток й самовдосконалення науково-педагогічних працівників. Також Василь Володимирович зазначив, що славетний Університет Огієнка це передусім потужний колектив, основними принципами якого є взаєморозуміння, підтримка й довіра, й побажав науково-педагогічним працівникам, щоб ніколи не згасали віра та бажання вдосконалюватися, адже це надзвичайно важливо.

Кожен учасник отримав сертифікат (150 годин / 5 кредитів ЄКТС) про проходження програми.

Наталія Василівна подякувала учасникам, а також спікерам, усім керівникам структурних підрозділів за командну роботу в реалізації програми підвищення кваліфікації.

Наприкінці зустрічі відбулося неформальне спілкування, під час якого кожен поділився враженнями та думками щодо відвіданих занять, висловив поради щодо подальшої діяльності.

Дякуємо профкому працівників університету за гостинність!

Продовжуємо працювати задля покращення якості вищої освіти в К-ПНУ!

За інформацією пресцентру

НПП факультету завершили навчання за програмою підвищення кваліфікації «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ»