У рамках проведення моніторингу освітніх програм спеціальностей університету було проведено низку зустрічей гарантів освітньо-професійних програм факультету іноземної філології бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти зі стейкхолдерами.

Так, 2 листопада 2021 року відбулась зустріч гарантів освітніх програм «Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти д.ф.н., проф. Марчишиної А.А., к.п.н., доц. Петрової Т.М. та гарантів освітньо-професійних програм «Середня освіта (Німецька мова і зарубіжна література)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (німецька) к.п.н., доц. Боднарчук Т.В. та к.ф.н., доц. Добринчук О.О. з директором  Кам’янець-Подільського навчально- виховного комплексу №9 імені А.М. Трояна у складі спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови та школи мистецтв Осадчук Наталією Вікторівною, заступником директора з іноземних мов Євчук Оксаною Володимирівною.  Результатом зустрічі стало формулювання пропозицій щодо удосконалення аналізованих ОП (варіювання вибіркових освітніх компонентів залежно від запитів ринку праці, адаптація методичної підготовки здобувачів освіти до навчання в дистанційній формі тощо). Крім того, було погоджено подальші кроки співпраці (участь у конференціях, партнерська співучасть у тренуванні учнів до складання ЗНО з англійської мови, консультування в акредитаційному процесі).

4 листопада 2021 року було організовано зустріч з нашими партнерами, колегами директоркою Кам’янець-Подільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням німецької мови В.В. Судець та заступницею директора з навчально-виховної роботи С.К. Кривенчук. Предметом обговорення було не лише питання взаємодії, але й моніторинг освітні програми підготовки фахівців зі спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (німецька). Гаранти освітньо-професійних програм «Середня освіта (Німецька мова і зарубіжна література)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти доц. Т.В. Калинюк  та доц. Т.В. Боднарчук  ознайомили із основними змінами у чинних програмах. Серед висловлених пропозицій зазначено: включити теми «Організація дистанційного навчання іноземних мов» у робочу програму «Методика навчання іноземних мов». У підсумку зустрічі окреслено план заходів щодо реалізації співпраці між кафедрою німецької мови та закладом загальної середньої освіти.

 

 8 листопада гарант освітньо-професійної програми 014 Середня освіта (Мова і література (польська) доц. Стахнюк Н.О. провела зустріч з представниками педагогічного колективу Камянець-Подільського НВК № 13 у складі спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням польської мови та гімназії Хмельницької області. Стейкхолдери Хвостач А.М. (заступник директора з навчальної роботи) і Веселовська Л. І. (заступник директора з науково-методичної роботи) схвально оцінили наповнення та структуру освітньо-професійної програми. Так, на їх думку, суттєвими та необхідними змінами – у порівнянні з попередньою програмою – є збільшення часу, відведеного на практичну підготовку, опанування фахових методик та присвоєння кваліфікації вчителя двох мов.

 10 листопада 2021 р. відбулася розмова гарантів освітніх програм д-ра філол. наук, проф. А.А.Марчишиної (ОПП «Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)» другого (магістерського) рівня вищої освіти), канд. філол. нак, доц. О.О.Барбанюк (ОПП «Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти) з керівництвом Кам’янець-Подільської СЗОШ №5 з поглибленим вивченням інформатики: директором Ю.В.Бабчинським, заступниками директора О.Д.Сивак і Н.В.Золочевською, вчителем англійської мови О.В.Шех.
Дискусія зосередилася на засадах професійних компетентностей вчителя- філолога, перспективах підготовки фахівця із двома кваліфікаціями (англійська мова – зарубіжна література, англійська мова – німецька мова) у сучасних динамічних умовах ринку праці, на необхідності адаптації практичної підготовки здобувача педагогічного фаху з урахуванням НПП «Інтелект України», який впроваджений у школі.

Співпраця зі стейкхолдерами триває!
Позначено на: