Де шукати роботу? – таке запитання постає як перед випускниками нашого університету, так і перед тими, хто ще навчається і бажає набути певний трудовий досвід в обраній сфері, будучи ще студентом.

Сьогодні ми хочемо допомогти у цій нелегкій справі.

Під час пошуку роботи можна скористатися різними джерелами інформації:

— ВІДДІЛ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ, ДОУНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ТА СПРИЯННЯ ПРАЦЯВЛАШТУВАННЮ ВИПУСКНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ

Перш за все в пошуку першої роботи вам може допомогти університет, а саме відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету. На сайті відділу в щотижневій рубриці «Актуальні вакансії» можна ознайомитися з вакансіями у Хмельницькій області, які відповідають наявним спеціальностям у КПНУ.

У розділі «Сприяння працевлаштуванню» розміщено рубрику «Банк вакансій», де ви можете знайти вільні робочі місця на підприємствах, установах та організаціях Хмельницької й інших областей України.

Для того, щоб збільшити свої шанси отримати роботу, ви можете створити резюме та розмістити його в рубриці «Банк резюме».

— САЙТИ З ПОШУКУ РОБОТИ

Сайти з пошуку роботи – один із найдієвіших способів знайти роботу. Саме там зосереджена велика кількість вакансій від перевірених роботодавців, де ви зможете як переглядати вакансії самостійно, так і залишити резюме.
Рекомендуємо вам кілька актуальних сайтів із пошуку роботи – Work.uaRobota.uaJobs.uaTrud.comJooble .

— СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ

Служба зайнятості – місце, де завжди є вакансії для тих, хто шукає роботу. Ставайте на облік та отримуйте відповідні пропозиції.

Також отримати інформацію про вакантні місця можна на сайті центрів зайнятості.

— ЗНАЙОМІ

Напевно в кожної людини є знайомі в тій чи тій сфері, тому і сьогодні не втрачає популярності давно відомий спосіб знайти роботу через знайомих.

Запитайте у своїх друзів, чи не шукають нових людей у їхніх компаніях. Можливо, саме це і є ваш шанс влаштуватися на омріяну посаду.

— САЙТИ ПРОВІДНИХ КОМПАНІЇ

У наш час майже всі компанії мають власні сайти, тому якщо ви знаєте, у якій компанії хочете працювати, заходьте на сайт у розділ «Про нас» або «Кар’єра/Вакансії», зазвичай там розміщують пропозиції щодо роботи. Або підпишіться на вакансії конкретної компанії на сайті з пошуку роботи.

— СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

Із кожним днем ми можемо знайти все більше інформації в соціальних мережах, тому і роботу можна спробувати знайти саме тут. У кожній соціальній мережі можна знайти групи з вакансіями в певному місті або за сферою діяльності.

— ГАЗЕТИ

Хоча сьогодні газети поступово і втрачають свою популярність, але в пошуках роботи можуть допомогти саме вони. У багатьох газетних оголошеннях про роботу публікують безліч вакансій, власне і ви самі можете звернутися до редакції певної газети й опублікувати оголошення про те, що ви шукаєте роботу.
Рекомендуємо вам кілька місцевих газет для пошуку роботи – газета «Подолянин», газета «Вечірній Кам’янець», газета «Ключ».

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки
та сприяння працевлаштуванню випускників університету

За інформацією газети “Студентський меридіан”

Поради з розвитку кар’єри: Де шукати роботу?
Позначено на: