Представляємо університетській спільноті нашого нового лектора – пані Моніку Пацукєвіч. Здобувачі вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (польська) мають чудову можливість працювати з носіями мови завдяки програмі NAWA (Національного Агентства Академічних Обмінів, Польща) “Lektorzy”, до якої університет долучається вже сьомий рік поспіль.
Ось що  розповіла про себе Моніка Пацукєвіч:
“Працюю викладачем польської мови як іноземної з 2012 року. Закінчила навчання за напрямом “Польська філологія” в Сілезькому університеті в Катовіце (1998 р.) та післядипломне – з викладання польської культури та польської мови як іноземної (Сілезький університет в Катовіце (2012 р.). Щоб покращити якість роботи під час уроків, закінчила курс «Akademia trenera» (Вища Банківська Школа у Познані, філія у Хожуві, 2021 р.).
Я більше практик, ніж теоретик, хоча й проводжу методичну підготовку. Як викладач я працювала в університетах Баку (Азербайджан,4 роки) та Полтави (Україна, 3 роки). Співпрацюю з Польським інститутом у Києві. Була екзаменатором зі сертифікації полоністів у Державному Східноєвропейському університеті в Перемишлі та в Чорноморському національному університеті Петра Могили в Миколаєві. Маю досвід роботи зі студентами різних національностей та віку. З 2014 року викладаю не тільки стаціонарно, але й онлайн.
Перш ніж стати вчителем польської мови, багато років працювала журналісткою у регіональних газетах Верхньої Сілезії (Польща). В обох професіях найприємніше – знайомство з новими людьми.
Інтереси: намагаюся хоча б раз на тиждень ходити в кіно та на заняття йогою. Із захопленням читаю сицилійські кримінальні романи, вивчаю італійську мову. З часів пандемії подорожую на велосипеді”.
Пані Моніка Пацукєвіч – наш новий лектор від NAWA
Позначено на: