9 вересня 2023 року  в межах реалізації програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Акредитація освітніх програм: механізми забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ» відбувся онлайновий семінар «Основні кроки самоаналізу освітньої програми і методика його проведення», який провела заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олена Єременко.

Модератор зустрічі – керівник навчально-методичного відділу Наталія Гудима.

У заході також взяли участь гаранти освітніх програм спеціальностей факультету іноземної філології, завідувачі кафедр та декан факультету іноземної філології.

Із вітальним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Кобильник, який наголосив на важливості таких заходів задля забезпечення якості вищої освіти.

Спікерка звернула увагу присутніх на обізнаність науково-педагогічних працівників щодо необхідності процесів оцінювання якості освіти.

Учасники зустрічі обговорили основні кроки самоаналізу освітньої програми і методику його проведення, зокрема, для чого потрібен самоаналіз: кореляція із інституційними критеріями; випрацювання системності у внутрішніх процесах забезпечення якості; взаємоузгодження цілей та завдань усіх учасників освітньої діяльності за ОП; роль гаранта ОП.

Також поспілкувалися про те, як відкрити нову ОП, покращити комунікацію зі студентами, про залучення роботодавців, внутрішню систему підвищення кваліфікації, розміщення публічної інформації на вебсайтах і в соціальних мережах та щодо інших актуальних питань.

Дякуємо Олені Володимирівні за практичні рекомендації і побажання в якісній організації освітнього процесу та підготовки відомостей про самооцінювання освітньої програми!

Удосконалюймо систему професійного становлення майбутнього фахівця разом!

За матеріалами газети “Студентський меридіан”

«Основні кроки самоаналізу освітньої програми і методика його проведення»: семінар для науково-педагогічних працівників К-ПНУ від заступниці голови НАЗЯВО Олени Єременко
Позначено на: