Уже другий рік поспіль кафедра німецької мови за підтримки DAAD (Німецької служби академічних обмінів) є учасником міжнародного проєкту Ukraine digitalStudienerfolg in Krisenzeiten sichern“. У співпраці з Гіссенським університетом імені Юстуса Лібіха (ULU) та Кельнським Університетом (Universität zu Köln) за цей час реалізовано 17 студентських міжнародних академічних мобільностей та викладачами кафедри разом із колегами університетів-партнерів проведено блок-семінари у форматі Co-Teaching.

Цьогоріч 7 здобувачів вищої освіти бакалаврату та магістратури спеціальності 014 Середня освіта (Мова і зарубіжна література (німецька) починають свою участь у проєкті. Упродовж 09-13 жовтня для підтримки іноземних студентів, які навчатимуться семестр у ULU Гіссенському університеті був проведений «Orientation week for international Students» (OWIS).

Як зазначають наші студенти, такий формат «був дуже корисним, адже нам допомогли розібратись у системах VIP (Virtual International Programme StudentsStudIP, відповіли на всі запитання та детально все пояснили. Дуже приємно відчувати цю підтримку і знати, що нам завжди готові допомогти! Також була цікава активність, коли нам запропонували пройти невеличкий тестзнайомство і в кінці ми побачили схему, де були зазначені всі країни, які беруть участь у цій програмі. Я вважаю, що це чудово, коли студенти з різних куточків світу мають можливість навчатись тут разом, ділитись досвідом! З впевненістю та новими силами готові поринути в навчання та відкривати для себе щось нове!»

Бажаємо успіху!

 

Новий етап міжнародного проєкту «Ukraine digital: Studienerfolg in Krisenzeiten sichern»