12 жовтня 2023 року відбулася інформаційно-просвітницька зустріч керівниці Центру інформаційних технологій Віти РОМАНЮК та директорки бібліотеки К-ПНУ Людмили КЛИМЧУК зі здобувачами  вищої освіти 3 курсу спеціальності  014 Середня освіта (Мова і зарубіжна література (німецька). Предметом обговорення було питання – правила підготовки та оформлення курсової роботи, збір та аналіз матеріалів дослідження.

Університет Огієнка постійно тримає руку на пульсі щодо втілення у своїй діяльності політики академічної доброчесності. Один із шляхів її реалізації – це перевірка курсових робіт сервісом Unickeck на текстові збіги. Керівниця Центру інформаційних технологій продемонструвала присутнім його роботу. Зосередила увагу на послідовності завантаження роботи та формуванні звіту з перевірки тощо. Зупинилася на проблемах, які пов’язані з використанням ШІ, зокрема чату GPT. Поділилася практичними порадами як з користю, і, водночас, без порушень скористатися цим ресурсом.

Директорка бібліотеки Людмилою Климчук акцентувала увагу на питаннях інформаційної підтримки здобувачів вищої освіти під час підготовки наукових робіт. Зазначила, що пріоритетом у діяльності бібліотеки є сприяння принципам академічної доброчесності, забезпечення доступності електронних ресурсів бібліотеки, поповнення інституційного репозитарію університету. Людмила Вікторівна продемонструвала функціонал електронної бібліотеки, репозитарію та  наукометричних баз, до яких наша бібліотека має безкоштовний доступ. Повсякчасна підтримка  та супровід реалізується також через віртуальну довідку бібліотеки.

Дякуємо за підтримку в організації зустрічі Оксані ГОРОДИСЬКІЙ, кандидату педагогічних наук, старшому викладачу кафедри іноземних мов, члену комісії з питань академічної доброчесності.

Підготовка курсової роботи: відповіді на питання