Кафедра німецької мови за підтримки DAAD (Німецької служби академічних обмінів) є учасником міжнародного проєкту «Ukraine digitalStudienerfolg in Krisenzeiten sichern». Упродовж першого тижня академічної мобільності (16.10 – 21.10) 7 учасників програми прослухали два семінари у Гіссенському університеті імені Юстуса Лібіха (ULU)..

Під час першого семінару (тема: «Schreiben in der Zweit- und Fremdsprache Deutsch»; лектори:  доктор Яна Гампер та кандидат філологічних наук Ганна Братиця ) здобувачі вищої ознайомились із програмою курсу та його метою, попрацювали в групах разом з іншими студентами-іноземцями та обговорили граматичні особливості написання трьох різних видів тексту.

На другому занятті (тема: «Aktuelle Tendenzen Kinder– und Jugendliteratur»; лектори:  доктор Крістен Прінц та доцент Ольга Добринчук) провели інтенсивну роботу в інтернаціональних групах (Німеччина, Україна, Італія), що неабияк сприятиме міжкультурній взаємодії та співпраці. Кожна з груп отримала завдання – розробити презентацію до твору та опублікувати її на WIKI (віртуальній платформі). Лектори надали доступ до усіх матеріалів, що розміщені на StudIP.

Отож, починаємо працювати та набиратися досвіду.

Кафедра німецької мови

Ukraine digital: перші семінари