06 березня завідувач кафедри англійської мови, доктор філологічних наук, професор Алла Марчишина провела інтерактивний семінар «Історія мови і народу: англо-українські паралелі» для учителів-філологів ЗЗСО міста та старшокласників Кам’янець-Подільського ліцею №2 ім. Т.Г.Шевченка.

Семінар відбувся в межах заходів, які проводять до 110-ої річниці з дня народження Кобзаря. Алла Анатоліївна розповіла здобувачам освіти 9-11 класів про походження англійської мови, вплив суспільних подій на мовні процеси. Порівняння з історією української мови засвідчило, що мова нашого народу розвивалася суголосно з іншими європейськими мовами, віхи становлення української мови корелюють з основними моментами розвитку англійської мови. Яскрава презентація, активне залучення учнів до обговорення матеріалу, заохочення до дискусії англійською мовою створили невимушену робочу атмосферу серед учнів та методичну дискусію серед учителів.

Наприкінці семінару педагоги-учасники отримали сертифікати, а старшокласники – рекламні буклети й запрошення на навчання до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Кафедра англійської мови

«Історія мови і народу: англо-українські паралелі»: інтерактивний семінар для учителів-філологів і старшокласників