05 березня до Університету Огієнка завітали учні Кам’янець-Подільського ліцею «Славутинка» Хмельницької обласної ради разом зі своїм наставником – вчителем німецької мови Ольгою Ліпман.

Наших гостей вітали декан факультету іноземної філології, доцент Алла Хоптяр, завідувач кафедри німецької мови, доцент Тетяна Калинюк, керівник відділу міжнародних зв’язків, доцент Тетяна Сторчова.

Учні змогли відчути себе в ролі студентів: відвідали навчальні заняття, поспілкувалися зі здобувачами вищої освіти німецькою мовою, а також ознайомилися з університетом.

На початку зустрічі студенти-старшокурсники провели для гостей екскурсію головним корпусом К-ПНУ, розповіли про освітній процес і студентське життя.

А далі учні, як справжні студенти, пішли на пари. На лабораторному занятті з курсу «Ігрові технології у навчанні іноземних мов» (викладач – кандидат філологічних наук Ганна Братиця) школярі разом зі студентами груп Nim1-B20, Nim1-B21 і Pol1-B20 факультету іноземної філології вправлялися у виконанні різних завдань, зокрема в німецькомовних настільних іграх, онлайнових додатках Kahoot, Quizzlet, Memory.  Здобувачі вищої освіти апробувати різноманітні ігрові кейси та проаналізували їх ефективність.

Доцент Тетяна Калинюк запросила гостей на лекцію з курсу «Німецька фразеологія та фразеодидактика», де поспілкувалися про особливості використання окремих груп сталих виразів у сучасній німецькій мові.

Було цікаво, інтерактивно та по-справжньому!

Запрошуємо учнів і їх наставників завітати до Університету Огієнка! Будемо раді вас вітати у стінах славетного Університету!

Кафедра німецької мови

«Студент на один день»: зустріч з учнями Кам’янець-Подільського ліцею «Славутинка»