Кирило Борисюк– випускник К-ПНУ 2023 р. факультету іноземної філології, освітньої програми Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька). Працює провідним фахівцем відділу міжнародних зв’язків.

Що спонукало Вас обрати фах філолога і стати студентом факультету іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Мені завжди подобалася англійська мова. Ще коли жив у Криму і тільки починав вивчати англійську, я вже тоді бачив, що маю дуже хороші результати. Із молодших класів пам’ятаю як сестра під час свого навчання в університеті на цьому ж факультеті, але в Кримському ВНЗ, приїжджаючи до дому на вихідні, допомагала мені з вивченням мови й виконанням домашніх завдань з англійської. Я вдячний їй за це, тому що так я зміг здобути базові знання, які допомогли мені в подальшому навчанні. Вчителька англійської мови допомогла закріпити ці знання. Тому я вирішив, що хочу знати англійську глибше, ніж знав її на той момент. А ще я обожнюю кіно, і бажання розуміти всі діалоги дуже сильно мене змотивувало покращити свій рівень англійської мови. Ця сама історія сталася і з німецькою мовою. Я подивився фільм Квентіна Тарантіно, у якому половина фільму була знята повністю німецькою мовою. Мені настільки сподобалося те, як мова там звучала і як грали актори, що захотілося вивчити її.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Чим запам’яталися роки навчання на факультеті? Кого із викладачів згадуєте? Згадуючи студентські роки, за чим жалкуєте? Спілкуєтеся зі своїми одногрупниками? Вони працюють за фахом?

Найбільше запамʼятався мені другий курс. Не знаю чому саме цей період, але ось так. Тоді тільки почав набирати оберти COVID і розпочалося дистанційне навчання. Не скажу, що дуже сумую за тим часом, адже зараз розумію наскільки тоді не вистачало комунікації з людьми. Запамʼятались і війною звісно. На жаль, наше покоління потрапило в такий часовий проміжок, коли у світі відбуваються дуже страшні речі, до яких нам потрібно пристосуватися. Через це страждає студентське життя, про яке мені дуже часто розповідали друзі зі старших курсів, ще коли я тільки вступив в університет. Зараз ми ходимо на навчання в університет, тому це життя трохи відновилося, через що легше будувати нові спогади.

Я дуже вдячний нашому факультету за те, що на першому курсі зміг познайомитися з тодішніми магістрами через суміжні пари. Для мене було шоком, що студенти, які закінчують університет, спілкуються зі мною, хлопчиною, який тільки вступив сюди. Мені це додало сміливості й впевненості в собі як і в навчанні, так і в соціумі. Це дуже крутий і потужний досвід.

Викладачів я всіх згадую. Кожен із них дав мені щось від себе, зробив мене тим, ким я зараз є. Із деякими навіть досі спілкуюся. З одногрупниками теж намагаюся комунікувати. Із деякими досі навчаюся разом. А є ті, яких бачу кожного дня, тому що вони стали для мене не просто одногрупниками, а кращими друзями, без яких я вже не бачу свого майбутнього життя, за що вдячний університету і факультету. Адже якби не це місце, то я б не знайшов цих неймовірних людей.

Чи працюють мої одногрупники за фахом? Не всі, але більшість, наскільки мені відомо, так.

Які навички Ви здобули під час навчання в університеті? 

Насамперед я навчився бути уважним і зосередженим. Університет це не школа. Тут потрібно працювати й вдосконалюватися самостійно. Якщо щось пропустив, будь ласка, доопрацюй цей момент. Так, тобі можуть ще раз пояснити, якщо попросити про це. Але я помітив, що краще почав розуміти певні речі, коли намагався розібратися в них сам.

Комунікабельність це те, що університет допоміг мені покращити, тому що в школі я не дуже любив говорити з незнайомими людьми. В університеті це змінилося, адже тут ти кожного дня можеш зустріти якусь незнайому людину, із якою тобі доведеться говорити.

Де Ви зараз працюєте? Що входить в коло Ваших обов’язків? Вам подобається робота? Чим запам’яталися перші дні роботи?

Зараз я працюю в нашому університеті на посаді провідного фахівця відділу міжнародних зв’язків. У коло моїх обовʼязків входить переклад документів, запрошень, листів, новин для англомовного сайту тощо. Робота цікава і не важка. Найбільше мені запамʼятається день, коли до нашого університету приїхали гості зі Сполучених Штатів Америки, і я був перекладачем. Це неймовірний і дуже цікавий досвід.

Що Вам допомагає у роботі? У чому черпаєте сили, натхнення? Які цікаві проєкти виконували? Чи маєте час на відпочинок?

У роботі мені допомагає бажання розвиватися і використовувати свої знання англійської мови на практиці. Уся моя робота – це один великий і цікавий проєкт. І найцінніше те, що в мене є час 

на хороший і здоровий відпочинок, що дуже важливо.

У чому секрет Вашого успіху? Які плани на майбутнє?

У мене немає ніякого секрету успіху. Моє повноцінне життя після університету тільки почалося, тому мене все ще чекає попереду. Єдине, що я можу сказати це те, що потрібно використовувати можливості, які з’являються, тому що потім їх може не бути.

Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Щодо планування часу можу сказати лише одне: не затягуйте все до останнього моменту.

Мету, мені здається, ставити дуже просто. Якщо чогось хочете, просто беріть і рухайтеся в тому напрямку, не зупиняючись.

Подумайте над тим, що вам найбільше зараз потрібно, і що з цього буде корисним у майбутньому. Я таким способом обирав більшу частину додаткових дисциплін.

Які Ваші побажання alma-mater?

Бажаю, щоб в університеті зʼявлялося ще більше крутих, талановитих, цікавих і дуже розумних студентів. Нехай усі наступні покоління залишаються задоволеними навчанням. Викладачам бажаю насолоджувалися роботою зі студентами, залишатися такими ж неймовірними й надалі надихати студентів на нові звершення.

За інформацією пресцентру

Історія успіху випускника факультету іноземної філології!
Позначено на: